05 October 2008

Gathering MML-SPM92

Setiap kali raya teringat akan sahabat-sahabat semasa sekolah dulu....

Setiap kali nak raya ada orang buat majlis perjumpaan, perhimpunan sanak saudara, majlis reunion alumi pelajar, dan bermacam lagi sambutan untuk menghimpunkan sahabat-sahabat lama, sanak saudara atau ahli-ahli satu-satu pertubuhan.
Setiap tahun kebelakangan ini juga, mata ini selalu melihat kalau-kalau ada kain rentang ditepi-tepi jalan, telinga ini juga seringkali memasang pendengaran siaran radio, manatahu takut-takut ada satu majlis perjumpaan menghimpunkan sahabat-sahabat semasa sekolah dulu... tapi tak kedapatan sehinggakan aku menerima satu SMS yang diforward-forwardkan.

Dan pada malam itu hampir 50 orang sahabat-sahabat diketemukan kembali setelah hampir 15 tahun tidak berjumpa, tak sangka pula kebanyakannya hadir pada malam itu. Pada malam itu kami kumpulkan data-data untuk kami buat next gathering. Semuanya ada kerjaya yang hebat, ada jadi lawyer, guru dan pensyarah, bisnesman, wartawan, printing, kontraktor besar, pondok tahfiz, penjual kurma, pengedar kerpok losong, kacau kueh tiew pasar malam, Jabatan Pendakwaan, buat software, ahli bomba, warden penjara, pusat serenti, JAWI dan juga Qadi Besar. Kebanyakan kami sudah berumah tangga dan ada anak paling rami 5 orang dan yang hebatnya ada juga yang kawin 2 tengah planing nak tambah lagi sorang. Kami bersurai jam 2 pagi. Kepada sahabat-sahabat yang melawat blog aku ni, bolehlah tinggalkan komen atau e-mailkan apa-apa yang patut kat aku, sekurang-kurangnya kami tahu anda masih hidup.

Data yang dapat dikumpul

Tokey kerpok lekor naik ALPARD

Arinta Jabatan Pendakwaan Negara

Yuhaisham the kaki lawak kerja dekat UIA

Exited sebab lama tak jumpa Syukri dan Ayahanda

Penolong Pengarah JAWI

Suhaimi lawyer di Wrigglesworth & Co

Bersama Qadi Besar Kota Bharu

Menjadi kenangan bersama

10 comments:

Hayat said...

Tahniah buat Aidil, Azmi dan Jali dagu kerana menganjurkannya. Jua buat sahabat2 yg tolong forwardkan SMS pada rakan2 lain. Diharap pada tahun2 yang akan datang kita akan dapat kumpul 2-3 kelas.. Pada gu2 hok tak dapat hadir (Srun..Yusri Yubhi) jangan jeless dehhh..Tahun depan ada lagi..hehe

Sapo2 hok ketinggalan..bagus jugok tinggalkan no hp, emel diblog mawie nihh..buleh ambo hubungi smula2..choww!

Abah Yasir said...

Apa khabar Mawie? Rindu kat kawan2 semua. Memanglah aku jeles gila tak dpt sama2. Ingat lagi lagi tak aku ni? Satu2nya budak Spore masa tu di MML? Kalau buat lagi reunion ni bolehlah maklumkan melalui email aku di abah.yasir@gmail.com. Yusri

...dari pandangan mata... said...

ok Yusri kawe akan selalu menghubungi demo... hanya satu-satunya budak singapore dekat MML dulu hebat benar MML nih...

Abu Jibril said...

Mana tak hebat budak singapore ni. Ni lah satu2nya budak singapore yang habiskan lauk bukak puasa kat Balasoh al-Mujur, depan sekolah..then belum solat Marghrib..dah balik rumah sewa..termasuk la aku..hehehe!

...dari pandangan mata... said...

Teringat lagi demo Yat cerita lamo takpolah sebab itu semua boleh mengembalikan semangat2 lama yang telah hilang.

Kepada saing2 lain hak singah di blog ambo tingal la sikit komen sekurengnyo ambo tahu siapo saing2 hak singah di blog ambo... tingal e-mail ko senang ambo nak contact.

Hayat said...

Wie..kita tertinggal shoot satu page lagi..hok ada nama kita..alahai..

Mu punya emel gapo dio?

abuhaniff said...

salam wie mananyo senarai emeil ngan nombor talipong rakan-rakannyo, pudin liyas tok invite lagi pun utk yahoo group, emeil pung tk nampak lagi tuh

...dari pandangan mata... said...

Semuanya dah e-mail kat Din, kat atas tu adalah namanya sekali no. hp.
Satu page memang tak ada Yat aku sendiri pun tak perasan sebab aku tak shoot malam tu. Sorry lambat reply, aku baru balik KL

abu haniff said...

alamakk, din sibuk kot, wie demo shot la masukkan satu page lg tuh, ataupun demo letak no. hp pudin liyas, sbb kawe hilang biznes kad dia, tolong deh, dia dok dekat joh ngan umah kawe di Putrajaya tuh, tp tk jumpa lg nih

Rosydi said...

Assalamualaikum. Aku miss tok leh join sekali. InsyaAllah kalu buat next time boleh la kot aku join sekali.

Lupo nok intro, Rosydi...kalu kenal & ingat lagi la. Bagus la buat initiative lagu nih, kawe hok tengok2 gambar ni pun raso suko hati.

To Yusri...lamo tok dengar citer demo...lamo tok lamo, sejak2 tubik maa'had tahun 1993 lagi la....

E-mail kawe mrosydi@yahoo.com